Sfaturi utile

Cinci sfaturi utile pentru a proteja parul copiilor la piscina

    • Protejati parul cu o casca de silicon. Apa de piscina contine mult clor din motive de igiena. Clorul insa poate in timp sa strice parul copiilor.
    • Daca nu aveti o casca la indemana, rugati-va copilul ca inainte de a intra in piscina sa faca un dus cu apa curata. Parul are o textura asemanatoare cu cea a unui burete, astfel ca plin de apa buna acesta va absorbi mai putina apa cu clor.
    • Dupa distractia din piscina este bine sa va limpeziti la dus cat mai mult posibil. Astfel, nu veti mentine pe par chimicalele din apa.
    • Oferiti parului hidratarea de care are nevoie, utilizand cat mai multe ingredient naturale
    • Dupa uscare, parul, mai ales cel lung, trebuie in mod obligatoriu pieptanat pentru a permite firelor sa respire si pentru a conduce uleiurile de pe scalp pe intreaga lungime a firului de par.

Distractie placuta!

 

 

 

 

 

 

Cum ne pregatim pentru prima tunsoare

Tunsoarea este o experienta noua pentru copil, foarte probabil acesta va reactiona intr-un mod neasteptat, poate chiar cu cateva lacrimi. Din cate am vazut noi pana acum, parintii sunt cel putin la fel de emotionati  ca si copiii. Iata cateva idei de ajutor.

Incurajati micutul sa isi aduca la salon jucaria favorita, perna de acasa etc pentru ca nimeni sa nu se plictiseasca. In caz ca ati uitat recuzita, salonul nostru pentru copii are jucarii din plin.

Incercati sa va hotarati asupra programarii la o ora “buna” a copilului dumneavoastra. Adica nu la ora la care de obicei doarme sau mananca.

Obisnuiti-l pe copil cu mediul salonului. Treceti o data inainte doar ca sa se joace. Eventual rugati-l sa stea cu dumneavoastra atunci cand va tundeti. Nu uitati sa radeti permanent cu gura pana la urechi!

Este bine sa aveti la dumneavoastra un tricou de schimb in caz ca micutul nu doreste sa poarte pelerina de protectie.

Subliniati-i ideea de recompensa! Sigur va fi bucuros sa afle ca va primi baloane, jucarie si desene animate. De asemenea, de ajutor poate fi inclusiv diploma din pachetul nostru „Prima tunsoare”.

Este bine ca parintii sa vina relaxati, cu incredere in personalul care este specializat in lucrul cu copii. Un parinte stresat va transmite starea de sprit catre micut. Doi parinti stresati inseamna o zi interesanta!